Spatium Vastgoed

Veelgestelde vragen

Wanneer u zelf uw huis verkoopt lopen de kosten al snel op. De verkoopkosten van uw woning lopen al snel op tot €1522,-. Deze verkoop kostprijs is opgebouwd uit kosten voor onder meer taxatie, plattegronden, video en foto presentaties en de Funda advertentie.

Spatium Vastgoed neemt alle verkoopkosten voor haar rekening. Dit betekent dat u geen kosten heeft bij de verkoop van uw pand.

U zult bij de verkoop zonder makelaar alles zelf moeten regelen en daardoor veel geld besparen. Zo moet u zelf de bezichtigingen begeleiden en foto’s maken. Ook is het belangrijk dat u kennis heeft van wet en regelgeving. Het is belangrijk dat u zelf de juiste vraagprijs vaststelt en weet wat uw ondergrens zal zijn. De verborgen gebreken of bijzonderheden moet u communiceren naar de koper om schadevergoeding te voorkomen. En tot slot moet u het koopcontract opstellen.

Spatium Vastgoed biedt u gratis verkoopbegeleiding aan van een vastgoedprofessional. Dit betekent dat u volledig ontzorgd wordt in het verkoopproces.

De waarde van uw woning en dus de prijs die u voor uw woning kunt krijgen is afhankelijk van de woningmarkt op het moment van verkoop. De prijs die u voor uw woning kunt krijgen is gebaseerd op de meterprijs, staat van onderhoud, staat van de fundering, energielabels, eventuele huurgegevens en informatie die mogelijk van invloed is op uw woning.

Spatium Vastgoed houdt bij de waardebepaling ook rekening met deze factoren. Wanneer Spatium Vastgoed een bieding op uw woning doet is het ten allen tijden mogelijk uitleg te krijgen hoe deze prijs tot stand is gekomen.

Waardebepaling op uw woning? Klik hier

In artikel 7:226 van het Burgerlijk Wetboek is vastgelegd dat de huurovereenkomst bij verkoop van een huis wordt gerespecteerd. Dit betekent dat de nieuwe eigenaar de rol van verhuurder overneemt en het huurcontract doorloopt. Het huurcontract kan niet eenzijdig worden opgezegd zodat de huurder beschermd is.

Spatium Vastgoed koopt woningen die verhuurd zijn. Zowel hoge als lage huren zijn interessant. Spatium Vastgoed zal te allen tijde zorgdragen voor een soepel overname proces in zijn rol van nieuwe verhuurder.

Er zijn verschillende manieren om u uw woning te verkopen. U kunt uw woning verkopen via een makelaar die uw woning in de verkoop neemt. Ook kunt u uw woning online verkopen. Dit kan via een online makelaar of u doet alles zelf. Het is ook mogelijk uw woning in stille verkoop te verkopen. Een groot voordeel hiervan is dat u niet continue onbekende mensen in uw huis heeft voor bezichtigingen bij de verkoop van uw pand.

Spatium Vastgoed koopt woningen direct van de eigenaar in stille verkoop. Dit resulteert in een snelle en soepele verkoop van uw pand.

Wanneer u kiest voor Spatium Vastgoed brengt dit veel voordelen met zich mee. Spatium Vastgoed koopt zonder financieringsvoorbehoud, hierdoor heeft u direct zekerheid en uw geld. U betaalt geen makelaars en geen notariskosten. Te allen tijde krijgt u gratis deskundige verkoopbegeleiding. Zowel uitgestelde als een versnelde levertermijn is mogelijk. Spatium Vastgoed neemt uw wensen als uitgangspunt. En tot slot helpen wij u graag bij het vinden van een nieuwe woning.

De corona epidemie heeft nauwelijks invloed op het verkopen van uw woning. De reden hiervoor is de hedendaagse krapte in de woningmarkt. De woningprijzen blijven stijgen en het aantal bezichtigingen per kwartaal blijft stabiel. Wel ervaren de woningverkopers dat er vaak veel verschillende partijen komen bezichtigen. De vele bezichtigingen komen vaak voor wanneer een woning via de makelaar en/of online verkocht wordt.

Spatium Vastgoed koopt het liefst off market woningen. Dus woningen die nergens online worden aangeboden. Het grote voordeel hierbij is dat u maar één bezichtiging heeft voor het verkopen van uw woning. Spatium Vastgoed houdt zich ten alle tijden aan de corona regels van het RIVM.

Het verkopen van een woning kan weken, maanden of in het slechtste geval meer dan een jaar duren. Bezichtigingen nemen veel tijd in beslag en zorgen ervoor dat de verkoop soms lang kan duren.

Spatium Vastgoed houdt rekening met uw wensen en behoeften. Het is mogelijk om uw woning binnen één dag te verkopen of over een langere periode. Volg de verkoop stappen op de ‘woning verkopen’ pagina of neem contact op.

Het verkopen van een woning kan weken, maanden of in het slechtste geval meer dan een jaar duren. Bezichtigingen nemen veel tijd in beslag en zorgen ervoor dat de verkoop soms lang kan duren.

Spatium Vastgoed houdt rekening met uw wensen en behoeften. Het is mogelijk om uw woning binnen één dag te verkopen of over een langere periode. Volg de verkoop stappen op de ‘woning verkopen’ pagina of neem contact op.

Verkoop uw woning met deze drie stappen. Op onze website kunt u uw woning aanmelden voor een ‘vrijblijvende bieding’. Stap 1: neem contact op. Stap 2: Oriëntatie. Stap 3: Vrijblijvende bieding ontvangen. Daarna is het aan u de keus of u wel of niet aan ons verkoopt. Wij begeleiden u graag.

Uw woning verkopen? Klik hier

Wij hebben een eigen professional in huis die de waardebepaling van uw woning marktconform opstelt en onderbouwd. Hierbij kijken wij naar de staat van het pand. Zo kunnen wij tot een marktconforme waardebepaling komen en kan er een voorstel worden gedaan.

Waardebepaling op uw woning? Klik hier

Een optie geeft een partij de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een andere partij te sluiten. Dit komt voor wanneer beide partijen akkoord zijn met de voorwaarden van de koop, de koper heeft echter nog altijd een week de tijd zich te bedenken of bepaalde aspecten uit te zoeken.

Spatium Vastgoed koopt panden zonder financieringsvoorbehoud. Dit betekent dat een koop ook een koop is. Er hoeven geen dossiers te worden beoordeeld over de financiering van de koop.

Nog steeds vragen?

Neem dan contact met ons op, we staan u graag te woord.